Brankovo kolo - slika Brankovo kolo - tekst Brankovo kolo - pero

У ИЗЛОГУ КЊИЖАРЕ „ГЕЦА КОН“ – „ПЕСМЕ О МЛАДОСТИ“ НЕНАДА ГРУЈИЧИЋА

slika

У строгом центру Београда, у излогу чувене књижаре „Геца Кон“,  у Кнез Михаиловој 12,  налази се нова књига Ненада Грујичића „Песме о младости“, коју је штампало Бранково коло.

О књизи овогодишњег лауреата „Повеље Града Сремских Карловаца“, уредник овог издања Грујичићеве поезије Растко Лончар каже: „Песме о младости“ сачињене од три преплетене целине у слободном стиху, сведочанство су песничког дара Ненада Грујичића да оригинално пише (пева) и ван оквира везаног стиха. Ове песме нису горки талог, али јесу искуство једне младости и једне прошлости, галерија јединствених ликова  и становиште самосвојног песника, у чијем се стваралачком темељу налази решеност да се иде и ствара само једним путем – својим сопственим.“

Иначе, у издању београдске „Просвете“, којој припада књижара „Геца Кон“,  Грујичић је у протекле четири деценије објавио седам песничких и есејистичких  књига од којих су неке доживеле и три поновљена  издања, као на пример „Пуста срећа“,  која је сачињена из три сонетна венца посвећена Марији Балковој. Године 1995. „Пуста срећа“ је била овенчана тада изузетно престижном наградом „Милан Ракић“ –  за књигу године!