У Башти Музеја у Сремским Карловцима промовисана је прва књига песама Милана Громовића, "Спирала", овенчана 5. септембра наградом "Стражилово". 

" /> ПРОМОЦИЈА ГРОМОВИЋЕВОГ НАГРАЂЕНОГ ПРВЕНЦА
Brankovo kolo - slika Brankovo kolo - tekst Brankovo kolo - pero

ПРОМОЦИЈА ГРОМОВИЋЕВОГ НАГРАЂЕНОГ ПРВЕНЦА

slika

У Башти Музеја у Сремским Карловцима промовисана је прва књига песама Милана Громовића, "Спирала", овенчана 5. септембра наградом "Стражилово". Модератор програма била је Зденка Валент  Белић, такодЂ лауреат награде "Стражилово". Био је ово уствари разговор двоје песника који имају и критичарско и научно искуство. Покренута су питања о песничкој баштини и традицији, то јест о савремености и (пост)модерности, о томе да ли песници данас пишу песме оловком на папиру или тастатуром на компјутеру.
Громовић је показао теоријско знање о песничком поступку, али и о личном искуству у раду на песмама у знаку максиме која гласи "бриши па пиши". Сусрет са, махом, младом публиком из најстарије, Карловачке гимназије, био је надахнут и испуњен јутарњом светлошћу матинеа који активира свежину мисли и доживљаја поезије. Сви присутни добили су на поклон примерке Громовићеве књиге и нових издања Бранковог кола.